Οι Αρμένιοι κατέρριψαν δύο ελικόπτερα και το Ιράν άλλο ένα

 


Οκτώβριος 1, 2020. 20:30

Σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις εναέριας άμυνας του στρατού του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατέρριψαν δύο ακόμη στρατιωτικά ελικόπτερα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τρία στρατιωτικά ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν έχουν καταρριφθεί καθώς και 12  μαχητικά αεροσκάφη στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της ένοπλης σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα δύο ελικόπτερα πραγματοποιουσαν κοινή πτήση κοντά στις θέσεις των δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και μετά τον εντοπισμό τους, χτυπήθηκαν από φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. 

 

Και το Ιράν κατέρριψε ελικόπτερο του Αζερμπαϊτζάν

 

Όπως αναφέρεται, ένα άλλο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκε - σύμφωνα με ορισμένες πηγές- από την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά λόγω παραβίασης των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Έτσι, από την αρχή της σύγκρουσης, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν άρχισε να υφίσταται μεγάλες απώλειες, παρά τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό των ενόπλων δυνάμεών του.

Ωστόσο, με το δεδομένο ότι η Τουρκία και το Ισραήλ προμηθεύουν ενεργά όπλα στο Μπακού, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει δραστικά, ειδικά αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις.

 Σύμφωνα με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, η αεροπορία της Αρμενίας υπέστη επίσης μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ιδίως, δύο αεροσκάφη Su-25 αναφέρθηκε ότι καταρρίφθηκαν.

Defense Arabic

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr