IZVESTIA: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε τον Πούτιν στην εθνική εορτή της χώρας το 2021


Οκτώβριος 26, 2020. 21:02

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκλήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του επόμενου έτους για να γιορτάσει την 200ή επέτειο της έναρξης του ελληνικού εθνικού απελευθερωτικού αγώνα.

 Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Κάλεσα τον Πούτιν να έρθει στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 2021 », ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός  σύμφωνα με το TASS.

Δεν διευκρίνισε εάν ελήφθη απάντηση από τον Ρώσο ηγέτη.

Με τη σειρά του, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι θα ήθελε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να μην δημιουργούν εμπόδια στη Μόσχα να οικοδομήσει σχέσεις με την Αθήνα.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Λαβρόφ ζήτησε τη λήψη μέτρων το συντομότερο δυνατό για την εξάλειψη των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό ισχύει σε όσα ρυθμίζονται από τη Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπου τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Ελλάδας τέμνονται και απαιτούν λύση μέσω άμεσου διαλόγου.

 Σημειώνεται ότι στις 7 Μαΐου, ο Λαβρόφ συζήτησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια συμφωνίες για εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 200ή επέτειο της έναρξης του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα στην Ελλάδα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr