Ερντογάν: Οι διαπραγματεύσεις για ομοσπονδία στην Κύπρο είναι χάσιμο χρόνου…


Οκτώβριος 26, 2020. 21:23

Στην κοινή δήλωση Τύπου του με τον νεοεκλεγέντα ‘πρόεδρο’ του Ψευδοκράτους,  Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος Ερντογάν, όπως δημοσιεύει η  Sözcü, είπε:

 «Η Τουρκία τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Πάντα ανέλαβε βήματα με μια καλοπροαίρετη προσέγγιση σε αυτόν τον δρόμο. Το δίδυμο  Κύπρος- Ελλάδα είναι που δεν ακούει τις προειδοποιήσεις μας και δεν λαμβάνει υπόψη τις εποικοδομητικές προτάσεις μας. Αυτό το παιχνίδι είναι πλέον σπασμένο», είπε.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου έγινε κατά την σημερινή πρώτη του επίσκεψη του Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που έχουν σφετεριστεί με τον τουρκοκυπριακό λαό. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θέλουν να δουν ως μειονότητα υπό τη δική τους κυριαρχία.

»Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη που ιδρύθηκαν από αυτούς στην Κύπρο. Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων αποκλειστικά στη βάση της ομοσπονδίας θα ήταν χάσιμο χρόνου».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr