Τουρκία: «Επικίνδυνο παιχνίδι της Ελλάδας- ετοιμάζει το S-300 για δοκιμή»


Οκτώβριος 20, 2020. 22:08

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές ασφαλείας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να δοκιμάσουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη.


Όπως αναφέρθηκε η Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις στο πεδίο βολής που χρησιμοποιεί και το ΝΑΤΟ στην Κρήτη και εργάζεται σε σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος που θα προσεγγίσει τις δυνατότητες του συστήματος S-400.

Το αντιαεροπορικό σύστημα που παρείχε η Ρωσία στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, μεταφέρθηκε το 1997 στην Ελλάδα με αντάλλαγμα κάποιου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το σύστημα, το οποίο ήταν ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενεργοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης και της επισκευής. Τώρα σχεδιάζεται να ξεκινήσει το δεύτερο δοκιμαστικό πλάνο μετά από 7 χρόνια.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας αντέδρασαν στην αδιαφορία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ για το προγραμματισμένο δοκιμαστικό πλάνο της Ελλάδας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr