Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Πανικοβλήθηκαν οι Τούρκοι από χαμηλή πτήση ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών (video)


Οκτώβριος 1, 2020. 08:26

Μόσχα.

Η Τουρκία ζήτησε εξηγήσεις για τις χαμηλές πτήσεις ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκάφους Be-200ES, που έχουν μισθωθεί για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, προκαλώντας «αναστάτωση» στους κατοίκους της Αττάλειας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Milliyet.


Το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου, τα Be-200, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται ως  ‘Αετοί Πυρκαγιάς’, πέταξαν σε μια από τις περιοχές της πόλης.

 

«Βλέποντας τα αεροσκάφη, στα οποία υπήρχαν Ρώσοι πιλότοι, οι κάτοικοι της πόλης ξεχύθηκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Τα αεροσκάφη αφού άντλησαν νερό από τη θάλασσα πέταξαν αρκετά κοντά σε πολυκατοικίες, ένα συμβάν που προκάλεσε πανικό στους κατοίκους», αναφέρει το δημοσίευμα.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την προσγείωση των αεροσκαφών, εκπρόσωποι του περιφερειακού δασικού τμήματος επικοινώνησαν μαζί τους για διευκρίνιση.

Σύμφωνα με την Ενωμένη Επιχείρηση Αεροσκαφών που είναι μέρος της Rostec,  τον Ιούνιο δύο ρωσικά αεροσκάφη Be-200 πήγαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη με ρωσικό πλήρωμα θα βρίσκονται επί τέσσερις μήνες σε επιφυλακή στις περιοχές της Αττάλειας, Σμύρνης και Αλικαρνασσού. Ένα από τα Be-200 συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Σακάρια στις αρχές Ιουλίου, όπως σημειώνεται.

 


Ria Novosti

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr