Αμερικανικό ελικόπτερο έπεσε και κάηκε στη Χασάκα της Συρίας


Νοέμβριος 1, 2020. 18:46

Ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού κάηκε στην περιοχή Σαντάντι, στα νότια της επαρχίας Χασάκα, όπου οι διεθνείς συμμαχικές δυνάμεις αναδιοργανώνουν μια στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Σύμφωνα με αραβικές πηγές, το αμερικανικό ελικόπτερο έπεσε, χθες, στη βάση Αλ Σαντάντι, λόγω τεχνικού ελαττώματος, αλλά κατά την άβολη προσγείωσή του ανεφλέγη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες «για θύματα μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων» από το δυστύχημα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Hawar» ανέφερε ότι το αμερικανικό ελικόπτερο αναγνώρισης κατέπεσε στην περιοχή Ταλ Ταμ της επαρχίας Χασάκα, λόγω τεχνικού ελαττώματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Ειδήσεις της Ανατολής» οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού δεν σχολίασαν τη συντριβή του ελικοπτέρου μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όπως σημειώνεται.

Από τον Οκτώβριο, οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν να επεκτείνουν τις βάσεις τους και να τις αναπτύσσουν σε περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, με την κατασκευή μια νέας στρατιωτικής βάσης, κοντά στην πόλη Αλ Μπαγκούζ, ανατολικά του Ντέιρ εζ Ζορ, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των τρομοκρατών του ISIS στις ανατολικές περιοχές του Ευφράτη, πριν τελειώσει την στρατιωτική επιχείρηση του τον Μάρτιο του 2018.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr