Ο Πούτιν ανακοίνωσε την πλήρη κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


Νοέμβριος 10, 2020. 07:51

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πλήρη κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του  RIA Novosti .

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα δημιουργήσουν συνθήκες για μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της κρίσης στην περιοχή.

 

Ρωσική στρατιωτική αποστολή στο Καραμπάχ

 


Σύμφωνα με τις συμφωνίες, οι πλευρές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου και όλοι οι κόμβοι μεταφορών στο Καραμπάχ θα ξεμπλοκαριστούν. Επιπλέον, Ρώσοι ειρηνευτές θα τοποθετηθούν στην περιοχή, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινάν, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίεφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να τερματίσουν τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τη συμφωνία,  ρωσικό ειρηνευτικό σώμα θα σταλεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ .

Η εδαφικήσύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε απότομα στις 27 Σεπτεμβρίου αφού το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε προκλήσεις από την αρμενική πλευρά και ξεκίνησε μια επίθεση. Έκτοτε, τα μέρη συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός τρεις φορές, αλλά κάθε φορά που αυτές οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr