Το Καζακστάν προμηθεύει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν για το Καραμπάχ


Φωτό από “Avia pro”

Νοέμβριος 7, 2020. 22:04

Μετά από μια σειρά συμφωνιών μεταξύ της Αστάνα και της Άγκυρας για στρατιωτική συνεργασία, οι αρχές του Καζακστάν, όπως φημολογείται,  άρχισαν να προμηθεύουν με όπλα τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν για τον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Μόλις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπέγραψε συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία με το Καζακστάν αναχώρησε η πρώτη «πτήση όπλων» από την Αστάνα στο Μπακού. Σύμπτωση;», γράφει ο Ρώσος σχολιαστής «AteoBreaking» στο Telegram, παρουσιάζοντας τη φωτό των  αεροπορικών κινήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Καζακστάν είναι μέλος του ОДКБ (Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) όπως και η Αρμενία, είναι προφανές ότι το γεγονός αυτό θα εξοργίσει το Γερεβάν, που ενδέχεται να αρνηθεί τη συμμετοχή της Αρμενίας σε αυτήν τη Συνθήκη, όπως σχολιάζει το Avia pro.

Είναι αλήθεια, ότι η Αρμενία έχει να αντιμετωπίσει τα τουρκόφωνα εχθρικά κράτη στην περιοχή της.

 Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι το Boeing 747 από την Αστάνα μετέφερε όπλα στο Αζερμπαϊτζάν.

Μάλιστα, και το γειτονικό Ιράν υποστήριξε το Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη σύγκρουση, με μία δήλωση  που έκανε ότι υποστηρίζει το Μπακού στην αποκατάσταση της κυριαρχίας στο έδαφος της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ- Ναγκόρνο Καραμπάχ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr