Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Προς ομαλοποίηση οι σχέσεις Ισραήλ- Σουδάν- Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Χαρτούμ


Νοέμβριος 23, 2020. 20:20

Ιερουσαλήμ

Σήμερα, Δευτέρα, η πρώτη επίσημη ισραηλινή αντιπροσωπεία έφυγε για το Σουδάν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίσκεψη μεγαλύτερης αντιπροσωπείας για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Aharonot» δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς την πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.

Όπως αναφέρει: «Διαπιστώθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε μια μικρή ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του τμήματος Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, για να συζητήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να ανοίξει το δρόμο για την άφιξη μιας μεγαλύτερης αντιπροσωπείας».

Στο τέλος του περασμένου μήνα, το Ισραήλ, το Σουδάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την απόφαση των μεταβατικών αρχών στο Χαρτούμ και του Ισραήλ να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ τους.

Adnki.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr