«Οι βουλγαρικές ενστάσεις (για τα Σκόπια) περιέχουν πολλές πλαστογραφίες»

 


«Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ θα πρέπει να σκεφθεί - το επώνυμο Σεκερίνσκι δεν είναι Βουλγάρικο, οι Βούλγαροι δεν λένε Σέκιερ, αλλά Ζάχαρ. Επομένως, εάν η Sekerinska έχει βουλγαρικές ρίζες, θα έπρεπε να λέγεται Ζαχαρίεβα»

Νοέμβριος 16, 2020. 19:43

Σκόπια.

«Θα αναφερθώ για άλλη μια φορά στο μνημόνιο της βουλγαρικής κυβέρνησης, θα σας υπενθυμίσω την ‘ανακάλυψη’ που έκανε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ.

»Είπε ότι είχε ανακαλύψει ένα έγγραφο που αποδεικνύει τις βουλγαρικές ρίζες της σημερινού υπουργού Άμυνας μας, της Ραντμίλα Σεκερίνσας. Ανέφερε ότι βρήκε ένα έγγραφο στα αρχεία της γιαγιάς του και της Σεκερίνσκας που αποδεικνύουν «τις βουλγαρικές ρίζες αυτής της οικογένειας», σημειώνει ο Στόγιαν Άντοφ.

Ας δούμε τα πράγματα όπως έχουν. Η γιαγιά της Σεκερίνσκας που ζούσε στο Στιπ, το 1943 ζήτησε σύνταξη για τη μακροχρόνια διδακτική εργασία του συζύγου της. Το αίτημα ανέφερε ότι ο Σεκερίνσκα ήταν Βούλγαρος. Οι βουλγαρικές αρχές βρήκαν επίσης μάρτυρες που έπρεπε να «εγγραφούν» ως «καλοί Βούλγαροι».

 Ο Κοβάτσεφ παίρνει αυτό το γεγονός ως βάση για τον θρίαμβο του. Αλλά ο Κοβάτσεφ θα έπρεπε να σκεφθεί  ότι το επώνυμο Σεκερίνσκι δεν είναι βουλγάρικο, οι Βούλγαροι δεν λένε Σέκιερ (шеќер), αλλά Ζάχαρ (захар). Επομένως, εάν η Σεκερίνσκα έχει βουλγαρικές ρίζες, θα πρέπει να λέγεται Ζαχαρίεβα.

Αλλά εάν αυτό το γεγονός δεν αρκεί για τον Κοβάτσεφ, τότε θα έπρεπε να αναρωτηθεί σε ποια βάση αυτή η γυναίκα ζήτησε σύνταξη. 

Το έκανε γιατί ο σύζυγός της ήταν δάσκαλος για πολλά χρόνια, πιθανότατα θα μπορούσε να μαντέψει τι δάσκαλος ήταν.

Αν γυρίσουμε 20-30 χρόνια από αυτήν την περίοδο, ο Σεκερίνσκι δίδαξε σε σερβικά σχολεία, στην περιοχή Stip, τη σερβική γλώσσα και είχε πολιτογραφηθεί ως Σέρβος. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του και όλη την ώρα για τη δουλειά του, ο Σεκερίνσκι λειτουργούσε ως Σέρβος δάσκαλος.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την «ανακάλυψη» του Κοβάτσεφ, προκύπτει ότι η υπουργός μας πρέπει να έχει ρίζες από τη Σερβία και όχι τη Βουλγαρία, αλλά αν έχει ρίζες από τη Σερβία, θα ήταν η Σεκερίνοβιτς και όχι η Σεκερίνσκα. 

Αν για μια στιγμή υποθέσουμε ότι το γεγονός της «βουλγαρικής καταγωγής» που δήλωσε ο Κοβάτσεφ είναι αλήθεια, τότε ο ισχυρισμός του πέφτει. 

Τουλάχιστον το 90 τοις εκατό των διδασκαλικών του χρόνων, ο δάσκαλος Σεκερίνσι πληρωνόταν από το στο Βασίλειο του Καρατζότζεβιτς.

Αυτές είναι οι «βουλγαρικές ρίζες» του πολιτισμού μας, του γραμμάτων μας κ.ο.κ. τα οποία αναζητούνται και εντοπίζονται από τον Κοβάτσεφ και τους ομοϊδεάτες του ως «αδιάψευστα γεγονότα» για να υποστηρίξει τη βουλγαρική καταγωγή των (Σλαβο)μακεδόνων.

Zurnal

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr