Τούρκοι παίρνουν αλβανική υπηκοότητα, ενώ οι Αλβανοί την ‘πετάνε’


Νοέμβριος 21, 2020. 16:21

Το χάσμα που δημιουργείται από τη φυγή των Αλβανών, φαίνεται να δημιουργεί συνθήκες για τον ερχομό στη χώρα πολιτών που προέρχονται από τη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει η αλβανική  εφημερίδα ‘Σέκουλι’ «μόνο σήμερα όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Αλβανικής Κυβέρνησης 14 πολίτες τουρκικής καταγωγής έλαβαν την αλβανική υπηκοότητα, πρόκειται για άτομα που αντιτίθενται στο καθεστώς που έχει εγκαταστήσει ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τους Αλβανούς, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραιτηθούν από την αλβανική υπηκοότητα.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπάρχει ο ακριβής αριθμός  των Αλβανών που εγκαταλείπουν όχι μόνο τα διαβατήριά τους αλλά και την ταυτότητά τους, «επειδή αισθάνονται προδομένοι από την απατηλή πολιτική που αντιτίθεται στα συμφέροντα της χώρας».

Το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα σχετικό απόσπασμα από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με το σχετικό θέμα.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr