Δημοκρατική Ένωση Σκοπίων: Η Βουλγαρία θέλει να επιβάλει βουλγαρικές ρίζες στους «Μακεδόνες»


Νοέμβριος 30, 2020. 22:36

Σκόπια.

Το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, με βάση την ανάλυση των πρόσφατων γεγονότων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, εκτιμά ότι τα βουλγαρικά αιτήματα καταλήγουν σε τρία βασικά πράγματα:

πρώτον,

 Να αποδεχθούμε ότι οι ρίζες του ‘μακεδονικού’ λαού είναι βουλγαρικές,

δεύτερον,

Η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι βουλγαρική διάλεκτος

 και τρίτον,

 ότι δεν υπάρχουν (Σλαβο)Μακεδόνες στη Βουλγαρία.

«Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Βουλγαρία εμποδίζει την Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Είναι ένας κλασικός εκβιασμός και δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή σε ένα έθνος, να αρνηθούμε ή να ισχυριστούμε ότι είναι μια τεχνητή δημιουργία και να χρησιμοποιήσουμε άλλα δεδομένα που δεν είναι αξιοπρεπές να αναφέρουμε. 

«Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αυτό που φοβόταν – δηλαδή, την αναγνώριση της σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Η Δημοκρατική Ένωση συνιστά στη διαπραγματευτική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας να ανακοινώσει σαφώς, δυνατά και κατηγορηματικά στην ηγεσία του κράτους της Βουλγαρίας ότι ο σλαβομακεδονικός λαός είναι ανεξάρτητος και ότι ζει και υπάρχει σε αυτήν την περιοχή επί αιώνες και ότι η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι αυθεντική και ότι στη Βουλγαρία ζουν  Σλαβομακεδόνες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr