Κόμμα Σκοπίων ζητά να κηρυχθούν «persona non grata» πολιτικοί της Βουλγαρίας


Νοέμβριος 15, 2020. 19:51

Σκόπια.

Το πολιτικό κόμμα «Εντίστβενα Μακεδόνια», πιστεύει ότι οι εκπρόσωποι της βουλγαρικής κυβέρνησης, η ΥΠΕΞ Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και ο ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ, πρέπει να κηρυχθούν «persona non grata», λόγω των καθημερινών προκλητικών δηλώσεων κατά των κατοίκων της Βόρειας Μακεδονίας.

«Κάθε μέρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας και ο λαός μας εκτίθενται με σκληρές, βασικά «αντι-μακεδονικές» προκλήσεις για άρνηση της μακεδονικής πολιτείας, του έθνους, της ιστορίας και της γλώσσας από τους Ζαχαρίεβα, Καρακατσάνοφ και Κοβάτσεφ.

Είναι απαράδεκτο για εκείνους από τα κέντρα της ΕΕ όπου λέγεται ότι ο νόμος, η δικαιοσύνη και η ελευθερία κυβερνούν, να στέλνουν μια ανοιχτή απειλή και άρνηση στους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας. Ως εκ τούτου, η «Εντίστβενα Μακεδόνια», ξεκινά μια διαδικασία για να χαρακτηριστούν ως πρόσωπα ‘non grata’, δηλαδή ανεπιθύμητα άτομα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, τονίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα να κηρύσσει ένα συγκεκριμένο άτομο ανεπιθύμητο χωρίς να δώσει εξηγήσεις για αυτό, προκειμένου να προστατεύσει τα εθνικά του συμφέροντα. 

Έτσι, εάν οι Ζαχάριεβα, Καρακατσάνοφ και Κοβάτσεφ πατήσουν στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας στο μέλλον, πρέπει να αποβληθούν αμέσως ως ανεπιθύμητα άτομα, προσθέτει το κόμμα αυτό.

 Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr