Αλβανία: Ο Ράμα κατηγορεί για συκοφαντία εκείνους που αντιδρούν στην επέκταση της Ελλάδας στα 12 μίλια


Δεκέμβριος 26, 2020. 19:18

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα αντέδρασε σχετικά με τις φωνές που ακολούθησαν στην έγκριση του διατάγματος από την Ελλάδα για την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, γράφει ότι η επέκταση των 12 μιλίων της Ελλάδας στο Ιόνιο δεν έχει καμία σχέση με την Ιόνια ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας!

Μεταξύ άλλων, ο Ράμα τονίζει ότι «μετά την κατάρρευση της διαβόητης συμφωνίας του 2009 και τη διαμάχη που ακολούθησε, καταλήξαμε επιτέλους σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για να παραδώσουμε το οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μας στο Διεθνές Δικαστήριο!».

Επίσης ο Ράμα στη δημοσίευσή του έχει δημοσιεύσει ορισμένα έγγραφα του 1990 όταν η Αλβανία έκανε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και αυτό είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο των Ηνωμένων Εθνών!

Στην ανάρτησή του τονίζει ότι «ξεχύθηκε πάλι στον ωκεανό η παραπληροφόρηση για ‘πώληση της θάλασσας’ στην Ελλάδα! Πρόκειται για μια ακραία ανοησία για πολιτικό κέρδος που μπορεί να γίνει πιστευτό μόνο από εκείνους που δεν θέλουν να ακούσουν ή να καταλάβουν».

«Μετά την κατάρρευση της περίφημης συμφωνίας του 2009 και τη διαμάχη που ακολούθησε, καταλήξαμε επιτέλους σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για να μεταφέρουμε την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μας στο Διεθνές Δικαστήριο! Η έκταση 12 μιλίων της Ελλάδας στο Ιόνιο δεν έχει καμία σχέση με την Ιόνια ζώνη μεταξύ μας!

Το δικαίωμα των 12 μιλίων ασκείται όπου είναι δυνατόν και όχι όπου δεν είναι δυνατόν, όπως συμβαίνει στην περιοχή μεταξύ μας όπου η διαχωριστική γραμμή θα αποφασιστεί από το δικαστήριο! Η Ελλάδα το έχει ασκήσει πρόσφατα, όπως η Αλβανία έχει ασκήσει από το 1990! Οι άλλοι είναι εκτός θέματος!»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δημοσιοποίησε τα έγγραφα του 1990 που βρίσκονται στα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τη λάσπη, εκεί που ανήκει!».





ABC News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr