Η Αίγυπτος παραλαμβάνει την πρώτη ιταλική φρεγάτα στις 31 Δεκεμβρίου


Δεκέμβριος 30, 2020. 19:07

«Σε μια σιωπηλή, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς δελτία τύπου και χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε κυβερνητικού εκπροσώπου- σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η παράδοση και, στη συνέχεια, η αναχώρηση για την Αίγυπτο της πρώτης φρεγάτας πολλαπλών ρόλων Fremm Spartaco Schergat, η οποία μετονομάστηκε τώρα  σε «al-Galala», που παραδόθηκε από τη

 ναυπηγική εταιρεία της Τεργέστης Fincantieri στους αξιωματικούς του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, στα ναυπηγεία του Muggiano στη Λα Σπέτσια στις 23 Δεκεμβρίου», γράφει ιταλικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα, εξάλλου, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Nova, «η παράδοση της φρεγάτας που χτίστηκε στα ιταλικά ναυπηγεία, στην Αίγυπτο, είναι μία ένδειξη του στρατηγικού εταίρου για την Ιταλία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο όσο στις γεωπολιτικές σχέσεις, όσο και στους δεσμούς των δύο χωρών».

Όπως επισημαίνεται η «al-Galala»– που είναι μια από τις δύο φρεγάτες Spartaco Schergat και Emilio Bianchi-  προορίζονταν αρχικά για το ιταλικό ναυτικό και στη συνέχεια αποφασίστηκε να παραδοθούν στην Αίγυπτο.

Η νέα αιγυπτιακή φρεγάτα θα φθάσει στην Αλεξάνδρεια στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr