Ο Νετανιάχου καλωσόρισε τον Ισραηλινό κατάσκοπο Τζόναθαν Πόλαρντ διαβάζοντας τη Βίβλο

 


Φωτο: news.walla.co.il

Δεκέμβριος 30, 2020. 19:38

Ο Ισραηλινός κατάσκοπος  Τζόναθαν Πόλαρντ, ο οποίος πέρασε 30 χρόνια στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατηγορίες κατασκοπείας, έφτασε στο Τελ Αβίβ, ένα μήνα μετά την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Ο Πόλαρντ, πρώην αναλυτής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου, 66 ετών, καλωσόρισε τον Πόλαρντ και τη σύζυγό του και διάβασε τμήματα της Βίβλου για να τους ευλογήσει.

«Επιτέλους επέστρεψες στην πατρίδα σου», είπε ο Νετανιάχου στον Πόλαρντ.

Ο Πόλαρντ συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αφού ομολόγησε στο δικαστήριο ότι πούλησε αμερικανικές πληροφορίες στο Ισραήλ.


Ο Πόλαρντ είπε ότι «απογοητεύτηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κρύβουν σημαντικές πληροφορίες πληροφοριών από τους στενότερους συμμάχους τους».

Από την πλευρά του, το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ο Πόλαρντ κατασκοπεύει, υποστηρίζοντας ότι «συνεργάζεται με αντιφρονούντες στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών (Mossad)», αλλά το Ισραήλ χορήγησε στον Πόλαρντ πλήρη δικαιώματα ισραηλινής υπηκοότητας το 1995 και τρία χρόνια αργότερα τον αναγνώρισε επίσημα ως πράκτορα πληροφοριών.

Διαδοχικές διοικήσεις των ΗΠΑ απέρριψαν τα επανειλημμένα αιτήματα του Ισραήλ για χάρη και την απελευθέρωση του Πόλαρντ και το 2015 ο Pollard αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκαν κάποιοι όροι, μεταξύ των οποίων η δέσμευσή του να μην ταξιδέψει εκτός της χώρας για πέντε χρόνια χωρίς άδεια.

Ο Πόλαρντ πέταξε στο Τελ Αβίβ με ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Σέλντον Άντελσον (Sheldon Adelson) και τη σύζυγό του, Μάριαμ, και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϋ προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Ο Πόλαρντ  κατά την υποδοχή του από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου μόλις κατέβηκε από αεροπλάνο δήλωσε:

«Αισθανόμαστε περήφανοι που επιστρέφουμε στην πατρίδα μας μετά από 35 χρόνια και ευχαριστούμε όλους και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τις προσπάθειές τους να μας φέρουν πίσω», δήλωσε ο Πόλαρντ.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι πιο περήφανος για τη χώρα ή τους ηγέτες του περισσότερο από εμάς».

«Ελπίζουμε να γίνουμε καλοί πολίτες αυτής της χώρας το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσουμε τη νέα μας ζωή», πρόσθεσε.

BBC

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr