Έντι Ράμα: Η μετανάστευση δεν είναι μόνο αλβανικό φαινόμενο!


Δεκέμβριος 1, 2020. 21:00

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει σταματήσει να μιλά για την μετανάστευση των Αλβανών, ένα θέμα που διατυπώνεται πολύ από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα. 

Ο Ράμα παραδέχθηκε ότι υπάρχει η τάση για μετανάστευση των νέων Αλβανών, που θέλουν να ζήσουν σε άλλη χώρα.

«Το φαινόμενο της εγκατάλειψης της χώρας από τους νέους,  για μια καλύτερη ζωή δεν είναι ένα αλβανικό φαινόμενο αλλά ένα φαινόμενο που εκτείνεται όχι μόνο στην πρώην κομμουνιστική Ευρώπη αλλά και σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Για παράδειγμα, είναι αυτό της Πορτογαλίας, η οποία κατέγραψε τα τελευταία χρόνια έναν αριθμό πολιτών που μετανάστευσαν πολύ σημαντικό.

Την εποχή που ζούμε και με όλη τη μεταμόρφωση που έχει φέρει η εποχή της παγκοσμιοποίησης και με την άμεση διασύνδεση  των ανθρώπων σε κάθε γωνιά, είναι ουσιαστικά πολύ μεγάλο και πολύ ελκυστικό να μεταναστεύσει κανείς για να βει τα καλύτερα για τη ζωή του,  σε δύο ώρες μακριά από εδώ, από το να περιμένει, ας πούμε φτωχός, αγρότης, να έρθει εδώ η ανάπτυξη.

 Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες, θαυματουργές συνταγές, για να κάνουμε κάτι.  Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι το καλύτερο δυνατό φιλόδοξα, με εργασία και υπομονή. 

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να φέρεις τη γερμανική κυβέρνηση εδώ. Είναι θέμα επιλογής. Επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση του μετασχηματισμού. Η Αλβανία είναι σήμερα πολύ καλύτερη από ό, τι πριν από 7 χρόνια σε όλες τις κατευθύνσεις», είπε ο Ράμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr