Δαμασκός: Αμερικανική αυτοκινητοπομπή βυτιοφόρων με συριακό πετρέλαιο έφυγε στο Ιράκ

 


Δεκέμβριος 13, 2020. 17:57

Η Δαμασκός κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για κλοπή πετρελαίου της Συρίας, όπως γράφει η «Αραβική Τουρκία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SΑΝΑ» ανέφερε ότι αμερικανικά οχήματα που ανήκουν στον διεθνή συνασπισμό φόρτωσαν «κλεμμένο συριακό πετρέλαιο» σε βυτιοφόρα και τα μετέφεραν από την επαρχία Χασάκα στα εδάφη του Ιράκ μέσω της «παράνομης» συνοριακής διέλευσης ‘Αλ Ουαλίντ’.

Η κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία επικαλείται τοπικές πηγές από το χωριό Al-Suwaydiyah που αναφέρουν ότι αυτοκινητοπομπή 85 στρατιωτικών οχημάτων και βυτιοφόρων φορτωμένων με «κλεμμένο συριακό πετρέλαιο και στρατιωτικό εξοπλισμό» κατευθύνθηκαν σήμερα στο Ιράκ μέσω της διέλευσης ‘Αλ Ουαλίντ’.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι 16 αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα συνόδευαν το κομβόι στα ιρακινά σύνορα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αυτοκινητοπομπές με κλεμμένο συριακό πετρελαίο από την επαρχία Χασάκα στα ιρακινά εδάφη τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τη SANA.

Το πρακτορείο επισυνάπτει και μια φωτογραφία που δείχνει μια σειρά από βυτιοφόρα, τα οποία ανέφερε ότι ήταν φορτωμένα με συριακό πετρέλαιο, που κινούνταν σε έναν δρόμο στη Χασάκα, κατευθυνόμενα στα σύνορα του Ιράκ.



«Δαμασκός: Μια αμερικανική αυτοκινητοπομπή φορτωμένη με συριακό πετρέλαιο εντοπίστηκε να φεύγει για το Ιράκ»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr