Ο βουλγαρικός στρατός αγοράζει ραντάρ από το Ισραήλ


Δεκέμβριος 17, 2020. 22:07

 

Το  Βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να ξεκινήσει μια διαδικασία απόκτησης ραντάρ τριών συντεταγμένων για τον στρατό. Η αξία του σχεδιαζόμενου έργου  είναι σχεδόν 400 εκατομμύρια τοπικού νομίσματος, σύμφωνα με την  bTV.

Η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία στον αμυντικό κλάδο ενδιαφέρεται για τη μελλοντική προσφορά, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους.

Τα ραντάρ που προσφέρει η ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία για τη Βουλγαρία αποτελούν μέρος του «Iron Dome», το οποίο προστατεύει με επιτυχία τη χώρα από αεροπορικές επιθέσεις για 9 χρόνια.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του ραντάρ είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα σε πολλές αποστολές - επιτήρηση αέρα, αεροπορική άμυνα - μπορεί να εντοπίσει υπερηχητικούς στόχους, πυραύλους κρουζ και βομβαρδισμό, και να ανταποκριθεί σε επιθέσεις από σμήνη αεροσκαφών, πυροβολικού» είπε ο Μάνι Κοέν, διευθυντής του Radar, Air Defense.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το ραντάρ δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Είναι συμβατό με πλατφόρμες όπλων που κατασκευάζονται τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή.

Οι τελευταίες δοκιμές για τη βαθμονόμηση του ραντάρ με απόλυτη ακρίβεια πραγματοποιούνται σε ηχομονωμένο δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει ηχώ.

Η έρευνα της Βουλγαρίας αφορά 7 συστήματα ραντάρ. Η ισραηλινή κρατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ανοίξει μια γραμμή παραγωγής βάσει συμβολαίου στη Βουλγαρία.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr