«Ο Περσικός Κόλπος στα πρόθυρα εκτεταμένης σύγκρουσης;»

 


Δεκέμβριος 28, 2020. 18:56

Τελ Αβίβ.

Η 3η Ιανουαρίου σηματοδοτεί την επέτειο της δολοφονίας του Ιρανού υποστράτηγου και διοικητή των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση σε αυτοκινητοπομπή στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στο Ιράκ. Στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών ο τρομοκράτης Κασέμ Σουλεϊμανί, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ενόψει της φετινής επετείου, το Ιράν θρηνεί ακόμα τη δολοφονία του πατέρα της πυρηνικής φυσικής του Ιράν, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, στην οποία οι Ιρανοί ηγέτες έχουν ορκιστεί εκδίκηση για το θάνατό του.

 Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν και τον εορτασμό της χρονιάς του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με ξένες δημοσιεύσεις, το Ισραήλ έστειλε φανερά ένα υποβρύχιο στα νερά του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να δείξει στρατιωτική παρουσία εάν το Ιράν ενεργήσει εναντίον Ισραηλινών στόχων και εγκαταστάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης αυξήσει τις δυνάμεις τους στον Περσικό Κόλπο, καθώς και στη Μέση Ανατολή με βομβαρδιστικά B-52, αεροπλανοφόρα και πυρηνικά υποβρύχια καθώς και αμερικανικές μονάδες στην περιοχή.

 

Είναι το Ιράν, υπό την ηγεσία των Φρουρών της Επανάστασης, έτοιμο να δράσει εναντίον του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών; 

Η εφημερίδα Al-Qabs του Κουβέιτ,  ανέφερε από τις πηγές της ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν παραδώσει στο Ιράκ πυραύλους ακριβείας και UAV μικρής εμβέλειας που κατασκευάστηκαν στο Ιράν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα όπλα αποθηκεύτηκαν σε καλά διατηρημένα μέρη στο νότιο Ιράκ υπό την άμεση επίβλεψη των Φρουρών της Επανάστασης. Τα όπλα μεταφέρθηκαν λαθραία μέσω της διασυνοριακής διέλευσης Αμάτζα που συνδέει το Ιράν και το Ιράκ.

Παρακολουθούμε τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στον Περσικό Κόλπο και σκεφτόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση, ενόψει των αυξανόμενων απειλών από το Ιράν, από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλήγει το δημοσίευμα.

20il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr