Η Μόσχα απελαύνει Βούλγαρο διπλωμάτη


Δεκέμβριος 28, 2020. 18:20

 

Η Ρωσία κήρυξε τον αναπληρωτή στρατιωτικό ακόλουθο Συνταγματάρχη Μίτκο Μπορίσοφ ως «Persona non grata» ως απάντηση στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη από τη Σόφια.

Η νότα με την αντίστοιχη απόφαση παραδόθηκε στον πρέσβη της Βουλγαρίας  Ατανάς Κράστιν, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ατάνας Κράστιν προσκλήθηκε σήμερα στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί, σε συνάντηση με πρωτόκολλο, του δόθηκε ένα σημείωμα που δηλώνει ότι ένας Βούλγαρος διπλωμάτης από την πρεσβεία είναι «Persona non grata» και πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών»,  όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το μέτρο έχει ως κίνητρο την αμοιβαιότητα στις ενέργειες της βουλγαρικής πλευράς, η οποία στις 18 Δεκεμβρίου κήρυξε έναν Ρώσο διπλωμάτη διαπιστευμένο στη Σόφια ως πρόσωπο «Persona non grata»για ενέργειες ασυμβίβαστες με το καθεστώς του, που  συνιστά έγκλημα βάσει του Ποινικού Κώδικα, πρόσθεσε το υπουργείο.


 Ο Βούλγαρος διπλωμάτης στη Μόσχα θα τηρήσει την προθεσμία αποχώρησης από τη χώρα, η οποία ξεκινά σήμερα στις 2 μ.μ. ώρα Μόσχας.

Actualno

--


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr