Σκόπια: Συνελήφθησαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους


Δεκέμβριος 28, 2020. 17:41

 

Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας σε συνεργασία με τη μυστική υπηρεσία συνέλαβαν εξτρεμιστές μουσουλμάνους κοντά στο Κουμάνοβο, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι ετοίμαζαν επιθέσεις σε δημόσια κτήρια.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της,  αναφέρει ότι ο διοργανωτής της ομάδας συνελήφθη στο Κουμάνοβο. Κατηγορείται για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών, χρησιμοποιώντας την  ριζοσπαστική ιδεολογική του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να επιτεθεί σε δημόσια κτήρια και να προκαλέσει φόβο στους πολίτες.

Η αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε συγχρόνως στα Σκόπια και στο Κουμάνοβο. Συνολικά οκτώ άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας.


Ο επικεφαλής της ομάδας, που η αστυνομικές αρχές ανέφεραν μόνο τα αρχικά του ονόματός του, διέθεσε χρήματα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και έκανε σχέδια για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας, μέλη αυτής της ομάδας προέβησαν σε δοκιμές εκρηκτικών συσκευών και όπλων, από τις οποίες έγιναν, προφανώς, αντιληπτοί.

Ένας από τους συλληφθέντες υπήρξε για ένα διάστημα στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

RTS

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr