«Οι εξαγωγές τουρκικών ταινιών έχουν τη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ»- Τούρκος υπουργός


Δεκέμβριος 3, 2020. 20:47

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι δήλωσε ότι: «ο κινηματογράφος και η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών είναι πολύ ανεπτυγμένες στην Τουρκία. Ειδικά με τα τουρκικά σήριαλ που μεταδίδονται στον κόσμο ερχόμαστε δεύτεροι μετά τις ΗΠΑ».

Οι δηλώσεις έγιναν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ντουβάρ,  κατά την τελετή υπογραφής  με το υπουργείο Πολιτισμού Νεότητας και Αθλητισμού του Κοσσυφοπεδίου για συνεργασία στον τομέα του θεάματος.

Ο Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και η ομόλογός του του Κοσσυφοπεδίου Βλόρα Ντουμόσι υπέγραψαν  τη «Διακυβερνητική Συμφωνία Συνεργασίας Κινηματογράφου».

Ο Τούρκος υπουργός στην ομιλία του κατά την τελετή ότι οι σχέσεις των Τούρκων και των Αλβανών βασίζονται σε πολύ παλιούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και ιδιαίτερα με τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, νοιώθουν σαν αδέλφια», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) μέχρι στιγμής στο Κοσσυφοπέδιο έχει πραγματοποιήσει 665 έργα.

 «Με την ευκαιρία αυτή (των τηλεοπτικών σειρών) οι άνθρωποι της Τουρκίας, η κοινωνική ζωή, ο πολιτισμός, και σημαντικά σημεία της χώρας έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλείς. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ίδια απόδοση και ποιότητα στις κοινές παραγωγές των δύο χωρών χάρη σε αυτήν τη συμφωνία», κατέληξε ο Ερσόι.

Με τη σειρά της η υπουργός του Κοσόβου, τόνισε ότι «πολλοί πολίτες από τα Βαλκάνια και το Κοσσυφοπέδιο στην Τουρκία. Με την ευκαιρία αυτή, της κοινής παραγωγής,  η κουλτούρα δεν θα διαχωριστεί ποτέ».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr