Ο Αλβανός ΥΠΕΞ μεταφέρει στο Συμβούλιο της Ευρώπης τα δικαιώματα των Αλβανών στη Σερβία

 


Δεκέμβριος 3, 2020. 21:57

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Γκεντ Τσακάι σε οπτική επικοινωνία που είχε με την Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς συζήτησε τη διαδικασία διαγραφής  των Αλβανών εγγεγραμμένων  στους τρεις δήμους της νότιας Σερβίας.

Επεσήμανε τις αντιδράσεις και ανάφερε πως «Αναμένουμε από τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με τη δέουσα επιμέλεια, να εγγυηθούν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Αλβανών στην Κοιλάδα του Πρέσεβο», δήλωσε ο Cakaj σύμφωνα με το σχετικό κείμενο που ανάρτησε σε σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Τόνισε στη δημοσίευση ότι αυτή η οπτική επικοινωνία δεν είναι παρά μια διπλωματική δράση για να προκαλέσει το συναγερμό και να αυξήσει τη διεθνή ευαισθησία για τη διαγραφή διευθύνσεων και τη γενική οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση των Αλβανών στους τρεις δήμους της νότιας Σερβίας, Μέντβετζα, Μπουγιάνοβατς και Πρέσεβο.


 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr