ΥΠΕΞ Αλβανίας στο Κόσοβο: Να αυξήσουμε τη διεθνή ευαισθησία για τους Αλβανούς στη Σερβία


Δεκέμβριος 18, 2020. 18:35

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, (με χρέη ΥΠΕΞ), Γκεντ Τσακάι, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αβντούλα Χότι.

Ο Τσακάι ενημέρωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η αναφαίρετη σημασία μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των δύο  πλευρών για την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών στην Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία).

«Εκφράσαμε βαθιά ανησυχία για τη διαδικασία της σκόπιμης διαγραφής των διευθύνσεων Αλβανών στη Μέντβετζε, στο Μπουγιάνοβατς και στο Πρέσεβο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να αυξήσουμε τη διεθνή ευαισθησία στην κατάσταση των Αλβανών στην κοιλάδα», δήλωσε ο Τσακάι.

Ενημέρωσε επίσης ότι «συμμεριζόμαστε την ίδια άποψη, ότι ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας πρέπει να τελειώσει με την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία», σύμφωνα με Αλβανικό Τηλεγραφικό Οργανισμό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr