Η Τουρκία ολοκλήρωσε τις δοκιμές των τορπιλών AKYA


Ιανουάριος 26, 2021. 21:02. Ελλάδα.

Η Τουρκία ολοκλήρωσε τη δοκιμή των εγχώριων τορπιλών AKYA 533mm. Αυτό αναφέρθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες εκτοξεύσεις τορπιλών στη Θάλασσα του Μαρμαρά από το υποβρύχιο TCG GÜR. Οι πρώτες παραδόσεις των νέων τορπιλών αναμένονται φέτος.

Η πρώτη πυροδότηση ενός νέου τύπου τορπίλης πραγματοποιήθηκε το 2013 και η απόφαση να ξεκινήσει η ανάπτυξη λήφθηκε το 2009.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από την τουρκική διοίκηση αμυντικής βιομηχανίας (SSB), καθώς και από τους ArMerKom-TUBITAK και Roketsan.

Η ArMerKom ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό του συστήματος σόναρ της νέας τορπίλης και η Roketsan ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό του συστήματος κεφαλής και καθοδήγησης. Η τελική μορφοποίηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Roketsan.

Η εθνική βαριά τορπίλη AKYA θα πρέπει σταδιακά να αντικαταστήσει τις τορπίλες Western Mk14, Mk23, Mk37 Mod 2, Mk37 Mod 3, SST-4 Mod 0 και Mk24 Mod 2 TigerFish στα τουρκικά υποβρύχια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr