Το Ισραήλ αναφέρεται στις νέες παραγγελίες του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου

φωτό από το δημοσίευμα


Ιανουάριος 1, 2021. 18:06

Οι νέες παραγγελίες του αιγυπτιακού ναυτικού, ως μέρος ενός ασυνήθιστου εξοπλισμού, άρχισαν να φθάνουν στην Αίγυπτο. Οι διαστάσεις του πλοίου είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σύγκριση από τα νέα επιθετικά του ισραηλινού ναυτικού, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα με τίτλο : «Η Αίγυπτος παραλαμβάνει με ταχύτητα αστραπής τις παραγγελίες του ναυτικού της».

Το Αιγυπτιακό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα δύο πυραυλικά πλοία που είχε παραγγείλει μοντέλου FREMM έχει, ήδη, παραδοθεί. Το πλοίο  έλαβε την ονομασία «El Galala», ένα το όνομά του από μια ορεινή περιοχή στο Σουέζ. Το αιγυπτιακό ναυτικό έχει ήδη ένα τέτοιο πλοίο και κατά τη διάρκεια του 2021 θα φτάσει το τρίτο.

Πρόκειται για ένα πολεμικό πλοίο που ζυγίζει 6.500 τόνους και έχει μήκος 144 μέτρα, ικανό να φτάσει σε ταχύτητα 56 km / h.

Συγκριτικά, το βάρος του νέου επιθετικού πλοίου Saar 6 του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού είναι 2.000 τόνοι - 3 φορές λιγότερο - και 90 μέτρα μήκος με την ικανότητα να φτάσει σε ταχύτητα 48 km.

Το μέγεθος και το βάρος του πλοίου συνήθως επιτρέπουν την τοποθέτηση περισσότερων συστημάτων και όπλων. 

Υπάρχει επίσης ένα κενό στον αριθμό των μελών του πληρώματος, 144 στο αιγυπτιακό πλοίο σε σύγκριση με περίπου 80 στο Ισραηλινό .

Ο αιγυπτιακός πύραυλος είναι εξοπλισμένος με 16 κατακόρυφους εκτοξευτές για το "Aster-15" και 30 αντιαεροπορικούς και πυραύλους.

 Από ρυθμιστές ραντάρ, δύο θέσεις που λειτουργούν εξ αποστάσεως από κανόνια 25 mm και εκτοξευτές έως τορπίλες.

 Το αιγυπτιακό πλοίο διαθέτει επίσης υπόστεγο και επιφάνεια για ένα ελικόπτερο SH90. Το ραντάρ του πλοίου μαζί με το ελικόπτερο επιτρέπει την ικανότητα ανίχνευσης μεγάλων αποστάσεων.

 

Οι παραγγελίες ολοκληρώνονται με ταχύτητα αστραπής- ‘Τερατώδες ναυτικό’

 

Η διαδικασία προμηθειών για τα πλοία που είχε παραγγείλει η Αίγυπτος πριν από μόλις τέσσερις μήνες ήταν ιδιαίτερα γρήγορη, λόγω του γεγονότος ότι τα πλοία κατασκευάστηκαν αρχικά για τα ιταλικά και τα γαλλικά ναυτικά, αλλά αυτές οι χώρες αποφάσισαν να καταργήσουν τη συμφωνία για δημοσιονομικούς λόγους, επιτρέποντας στην Αίγυπτο να τα παραλάβει γρήγορα.

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να αγοράσει δύο ακόμη πλοία αυτού του τύπου, συμμετέχοντας στην απόκτηση επιπλέον πλοίων και υποβρυχίων που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο μιας τεράστιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Τα τελευταία χρόνια το αιγυπτιακό ναυτικό όπως και ο υπόλοιπος στρατός έχει αναπτυχθεί με τρόπο που ορισμένοι ορίζουν στο Ναυτικό ως «τερατώδες».

Επί του παρόντος, η Αίγυπτος έχει 8 υποβρύχια μετά την παραγγελία τεσσάρων προχωρημένων από τη Γερμανία , όταν το επόμενο έτος θα έχουν 18 πυραυλικά πλοία στα οποία πρέπει να προστεθούν δύο ακόμη ελικοπτεροφόρα και δεκάδες περισσότερα πλοία ταχείας επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr