Αλβανία: Ο Ράμα επιθεώρησε την τοποθεσία στο Φίερ που θα χτισθεί τούρκικο νοσοκομείο



 Ιανουάριος 12, 2021. 19:53. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα βρισκόταν σήμερα στο Φίερ, με εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το νέο περιφερειακό νοσοκομείο εντός 3 μηνών, το οποίο θα απασχολεί 1200 εργαζόμενους με 3 βάρδιες, 7 ημέρες την εβδομάδα, όπως του υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας είδαν προσεκτικά την περιοχή όπου θα χτιστεί το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Φίερ, μια διαθέσιμη έκταση 5 εκταρίων, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο και την απαραίτητη υποδομή της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός  Έντι Ράμα είπε ότι «η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να καταλάβετε. Είστε μεταξύ αυτών που έχουν μεγάλη φήμη για την ανάπτυξη πολύ απαιτητικών έργων. Τώρα είμαστε εδώ στη διάθεσή σας, όλα θα είναι όπως ζητάτε. Με πλήρη υποστήριξη. Το σχέδιο που έχετε προβλέψει ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται εδώ, οπότε σας καλωσορίζουμε και θα παράσχουμε πλήρη υποστήριξη».

 

«Έτοιμο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου»

 

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής εταιρείας εξήρε την υποστήριξη της αλβανικής κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι «γνωρίζουμε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση».

«Ως ομάδα, λάβαμε εντολές από τον Πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αξιότιμου Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Μας δόθηκε εντολή να οριστικοποιήσουμε, πρέπει να παραδώσουμε το νοσοκομείο μετά από 3 μήνες. Υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα σε αυτό, γνωρίζουμε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση, και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που μας δώσατε από την πρώτη μέρα. Φτάσαμε χθες και αισθανθήκαμε την πλήρη υποστήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης, και από τον πρέσβη μας, την Εξοχότητά μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ήρθαμε ως ομάδα και θα δουλέψουμε ως ομάδα εδώ. Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αύριο.  Γνωρίζουμε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αν έχουμε πίστη θα τα καταφέρουμε πριν από τις εκλογές, ώστε να ανοίξουμε το νοσοκομείο», είπε.

 

Στο νοσοκομείο δεν θα εργάζονται μόνο Τούρκοι…

 

Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ Τούρκων και Αλβανών υπαλλήλων, πληροφόρησε ότι «σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε το αλβανικό εργατικό δυναμικό».

«Πιστεύουμε τουλάχιστον το 20  με 30% των εργαζομένων στο νοσοκομείο να είναι από το αλβανικό εργατικό δυναμικό», είπε προσθέτοντας ότι τα νοσοκομειακά υλικά θα έρχονται από την Τουρκία, εκτός από αυτά που θα βρουν στην τοπική αγορά όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr