Ο πρόεδρος της Σερβίας απειλεί το Κοσσυφοπέδιο με «δυσάρεστες εκπλήξεις»


Ιανουάριος 12, 2021. 20:15. Ελλάδα.

Αυστηρό μήνυμα απέστειλε ο πρόεδρος της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε ανοιχτά  τη θέση του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι εάν το Κοσσυφοπέδιο προσπαθήσει να ενταχθεί σε έναν διεθνή οργανισμό θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Εάν το Κοσσυφοπέδιο προσπαθήσει να ενταχθεί σε έναν διεθνή οργανισμό, πολλές εκπλήξεις θα το περιμένουν. Ξέρουν ότι δεν λέω ψέματα. Δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτούς, αλλά και στους μέντορές τους. Και λέω ότι θα έχουν πολλές εκπλήξεις, όχι μία ή δύο».

Πρόσθεσε:

«Παγωμένη σύγκρουση σημαίνει ότι περιμένω κάποιον να τραβήξει το σπαθί πρώτος, δεν θα ήθελα οι γιοι μου να πάνε στον πόλεμο. Δεν πρέπει να αφήσουμε το αίμα να εισέλθει στον εγκέφαλό μας, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι όλοι οι κίνδυνοι μιας παγωμένης σύγκρουσης. Οι Αλβανοί βασικά δεν είναι έτοιμοι για μια συμβιβαστική λύση», δήλωσε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το αλβανικό News24.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr