Τουρκία: Πετρέλαιο εντοπίστηκε σε γεώτρηση στην επαρχία Σιίρτ


Ιανουάριος 12, 2021. 20:53. Ελλάδα.

Μετά τα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στον Εύξεινο Πόντο, ως αποτέλεσμα των ερευνών του γεωτρύπανου Φατίχ, ένα καλό νέο ήρθε από τη Σιίρτ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Στο χωριό Μπαγιργιούζ στην περιοχή Ερούχ εντοπίστηκε πετρέλαιο από το άνοιγμα 12 πηγαδιών όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ερούχ, Οσμάν Χατζιμπεκτάσογλου, δήλωσε ότι η νέα ανακάλυψη βελτιώνει την κοινωνικοοικονομική δομή της περιοχής και το πετρέλαιο που θα προέλθει από τα πηγάδια θα συμβάλλει στην οικονομία της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τον Χατζιμπεκτάσογλου:

«Το ύψος των αποθεμάτων πετρελαίου και οι μελέτες ανάπτυξης πεδίων συνεχίζονται στον τομέα εξερεύνησης πετρελαίου στην περιοχή μας. Το αργό πετρέλαιο που εξάγεται από βάθος περίπου 2.500 μέτρων μεταφέρεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία στο ‘Batman TPAO’ με βυτιοφόρα και είναι  εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Προσωπικό 80 ατόμων εργάζονται στα πηγάδια εξερεύνησης πετρελαίου. Κάθε εξαγόμενο πετρέλαιο συμβάλλει στην οικονομία με τη μέρα».

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr