Τουρκία: Ερντογάν εναντίον Κιλιτσντάρογλου- αγωγή 1 εκατομμυρίων λιρών για …προσβολή!


Ιανουάριος 12, 2021. 21:20. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μήνησε τον αρχηγό του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απαιτώντας αποζημίωση 1 εκατομμύριο λίρες, γιατί τον αποκάλεσε  «ο λεγόμενος πρόεδρος», αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Επιπλέον, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του  Κιλιτσντάρογλου από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας για «προσβολή του Προέδρου».

Ο δικηγόρος του Ερντογάν Χουσεΐν Αϊντίν, στη γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι ο Κιλιτσντάρογλου έκανε μια δήλωση με αφορμή την Ημέρα Εργασίας των Δημοσιογράφων στις 10 Ιανουαρίου, λέγοντας:

 «Με αυτή τη δήλωση, η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια του αξιότιμου Προέδρου μας παραβιάστηκε λόγω των αδικαιολόγητων και αβάσιμων ισχυρισμών και κατηγοριών για τον αξιότιμο Πρόεδρό μας. Αγωγή για αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου TL κατατέθηκε εναντίον του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Πρωτοδικείο της Άγκυρας, με την αιτιολογία ότι τα δικαιώματά του υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

 

 Ο Κιλιτσντάρογλου είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου:

«Εάν ο λεγόμενος πρόεδρος μιας χώρας το 2020 παραπέμπει απευθείας σε μια εφημερίδα και λέει «Δεν διαβάζω αυτήν την εφημερίδα, μην την αγοράζετε, μην την διαβάζετε», σκεφτείτε την επιμέλεια και την πίεση στα μέσα ενημέρωσης υπάρχει. Ένα συνηθισμένο άτομο δεν το λέει αυτό, αλλά το λέει το άτομο που κάθεται στην κορυφή που διευθύνει το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις από μέλη του κόμματος του Ερντογάν για τη λέξη «ο λεγόμενος πρόεδρος».

Κατά τα τελευταία χρόνια δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Τουρκία έχουν υποστεί διώξεις για «προσβολή προέδρου της χώρας»…

Sözcü

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr