Επτά στους δέκα Τούρκους πολίτες ζουν με δανεικά


Ιανουάριος 27, 2021. 22:01. Ελλάδα.

Έκθεση του κυκλοφόρησε από την Τουρκική Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων (Genel-Iş) την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 70% του πληθυσμού της Τουρκίας ζει με δανεικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται σε μια έκθεση με τίτλο «Ανισότητα εισοδήματος και φτώχεια κατά τη διάρκεια του COVID-19 στην Τουρκία», σημειώνεται ότι 59 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρέη, εξαιρουμένων των εξόδων στέγασης και των σχετικών δαπανών, ενώ η φτώχεια έχει αυξηθεί κατά 8,4%.

Η Genel-İş, που είναι μέρος της αριστερής Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DİSK), δήλωσε ότι το εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη στα 7.715 $.

Η ιστοσελίδα ‘Ahval’ σημειώνει ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει οδηγήσει σε υψηλό πληθωρισμό, χαμηλότερους μισθούς και πίεση στα στεγαστικά εισοδήματα, με πολλούς κατοίκους τώρα σχεδόν σε θέση να πληρώσουν για τις βασικές ανάγκες.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δήλωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό παρά την αντίσταση της κυβέρνησης.

 Αυτή η περίσταση είναι πιθανό να αυξήσει το κόστος δανεισμού, στο οποίο η πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας είναι πολύ ευαίσθητη.

υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 17%.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr