Λιβύη: Δικαστήριο ακυρώνει τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία

«Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με την Τουρκία», γράφει το δημοσίευμα.

Ιανουάριος 27, 2021. 23:38. Ελλάδα.

Al-Bayda.

Το Εφετείο της Αλ Μπάιντα έκρινε ότι οι δύο αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων και τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας  με την Τουρκία ήταν «άκυρες».

Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων στην αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Αρχής Διοικητικού Ελέγχου και ο Πρωθυπουργός, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων  δεν το αποκάλυψε μέχρι σήμερα, Τετάρτη.

Στην έκδοση της ετυμηγορίας προήδρευσε ο Σύμβουλος  Ανουάρ Αττία, με τη σύνθεση των συμβούλων Χαλέντ Αμπντουλάχ Μπουζίντ και Φαούζια Σουάιντ αλ Χασνούνι.

 Η δικαστική απόφαση είναι εναντίον του επικεφαλής του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (Φαγιέζ αλ Σάρατζ), και του υπουργού Εξωτερικών  της κυβέρνησης"Al-Wefaq", οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώσουν τα διοικητικά έξοδα, εκτός από την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων αυτής της συμφωνίας, όπως σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.




218TV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr