Ισραηλινά αεροσκάφη F-35 ‘αλωνίζουν’ καθημερινά στον εναέριο χώρο του Λιβάνου

φωτό Twitter

Ιανουάριος 28, 2021. 08:34. Ελλάδα.


Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πετούν σχεδόν καθημερινά στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, ακόμη και στο φως της ημέρας, μια δραστηριότητα στην οποία επιμένει το Ισραήλ ως μέρος της παρακολούθησης και της συλλογής πληροφοριών για τη Χεζμπολάχ και τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορα. 


Ξένα δημοσιεύματα ισχυρίζονται, επίσης, ότι ορισμένες από τις επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισραήλ στη Συρία πραγματοποιούνται από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο  Αλί Σαΐμπ, δημοσιογράφος δικτύου ‘Al-Manar’ που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, ανέβασε φωτογραφίες  της πτήσης των ισραηλινών αεροσκαφών στο δίκτυο χθες (Δευτέρα) και έγραψε ότι αυτά ήταν αεροπλάνα  F-15 όπως συνήθως, αλλά αυτή τη φορά ήταν F-35. Η ανοιχτή δραστηριότητά τους στο φως της ημέρας δείχνει ότι δεν προσπάθησαν καν να κρύψουν την παρουσία τους. Ο Λιβανέζος δημοσιογράφος διόρθωσε αργότερα το tweet.


Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πετούν συχνά στον ουρανό του Λιβάνου , αλλά χθες (Δευτέρα) υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά δίκτυα εκεί και εδώ στο Ισραήλ, αφού τα «ισχυρά» αεροσκάφη F-35  τεκμηριώθηκαν ασυνήθιστα. Τέτοια τεκμηρίωση δεν θυμούνται εκείνοι στο Ισραήλ που παρακολουθούν στενά την κάλυψη αυτής της δραστηριότητας.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα tweet του Αλί Σαΐμπ, γνωστού ως ακτιβιστή της Χεζμπολάχ και ρεπόρτερ για το δίκτυο Al-Manar που συνδέεται με την οργάνωση του Χασάν Ναστράλα.

 Ο τελευταίος συνήθως ανεβάζει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο πτήσεων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στους ουρανούς του Λιβάνου και αυτή τη φορά δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο έγραψε ότι: «6 ισραηλινά F-15 παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου».

Εδώ και χρόνια, οι εικόνες των F-15, F-16 και των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) κυκλοφορούν στους ουρανούς της χώρας και συχνά πάνω από την πρωτεύουσα  Βηρυτό, αλλά όχι τα F-35, μέρα μεσημέρι που δίνουν τη δυνατότητα φωτογράφισης, αλλά, θεωρείται ως μία κίνηση που πιθανόν ήταν σκόπιμη εκ μέρους του Ισραήλ.

6 طائرات من نوع F-15. إسرائيلية معادية كانت تحلق في الأجواء اللبنانية لساعات . #عدوان_على_السيادة
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

 Mako

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr