«Κυνήγι κατασκόπων στην Άγκυρα»


Ιανουάριος 28, 2021. 18:30. Ελλάδα.

Τέσσερα άτομα, δύο απόστρατοι και ένας αξιωματικός χωρίς εντολή, που διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, πλοία και οπλικά συστήματα της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, συνελήφθησαν, γράφει η τουρκική ‘Γενί Σαφάκ’.

Όπως σημειώνεται οι 4 ύποπτοι, 3 εκ των οποίων ήταν στρατιωτικοί, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας για «αποκάλυψη πληροφοριών του κράτους που πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές», διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, πλοία και οπλικά συστήματα που ανήκουν στη Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

Όπως διαπιστώθηκε  οι ύποπτοι είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, πλοία και οπλικά συστήματα που αναπτύχθηκαν από τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας για τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων , ενώ ύποπτοι συνταγματάρχες αποσύρθηκαν λίγο πριν από την έρευνα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν από τεχνική παρακολούθηση, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο απόστρατοι, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης για «παροχή και αποκάλυψη των πληροφοριών που πρέπει να διατηρηθούν εμπιστευτικές όσον αφορά την ασφάλεια του κράτους».

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο μόνος πολίτης ύποπτος της έρευνας ήταν ένα από τα 6 άτομα που συνελήφθησαν στις 12 Ιανουαρίου για διαρροή πληροφοριών της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας σε αξιωματούχους ξένων εταιρειών. Ο εν λόγω ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους δικαστικού ελέγχου μετά από 4 ημέρες κράτησης.

Yeni Şafak

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr