Κοσσυφοπέδιο: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποκλείει τον Αλμπίν Κούρτι από τις εκλογές


«Ο Αλμπίν Κούρτι, αρχηγός του Κινήματος  της Αυτοδιάθεσης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου, αυτή είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου», γράφει το δημοσίευμα


Ιανουάριος 29, 2021. 19:31. Ελλάδα.


Πρίστινα

Ο Αλμπίν Κούρτι, αρχηγός του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου.

Από τις πέντε καταγγελίες σε πολικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες εντός του Κοινοβουλίου, οι δύο από αυτές έγιναν αποδεκτές.

Ο Άλμπιν Κούρτι είχε καταδικαστεί για ρίψη δακρυγόνων στη διάρκεια συζήτησης στη Συνέλευση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τέσσερις βουλευτές: Άλμπιν Κούρτι, Ντόνικα Κάδαι-Μπουτζούπι, Φατόν Τοπάλι και Αλμπλένα Χαξιού. Ο Κουρτί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών, και επειδή παρεμπόδισε ένα επίσημο άτομο σε φυλάκιση 6 μηνών.

Ο αρχηγός του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης (Vetëvendosje), αντέδρασε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να τον αποκλείσει από τον κατάλογο των βουλευτών για τις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σήμερα στο Πρίζρεν, ο Κούρτι είπε ότι δεν έχει δει ακόμη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να τον αποκόψει από την εκλογική διαδικασία και πρόσθεσε ότι αφού την δει θα την αναλύσει και θα προβεί σε περαιτέρω βήματα.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr