Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Νέο τουρκικό πυραυλικό σύστημα δοκιμάστηκε στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ


Ιανουάριος 10, 2021. 19:42. Ελλάδα.

 

Ο πόλεμος του Καραμπάχ το περασμένο φθινόπωρο,  έγινε ένα είδος πεδίο βολής για τα τουρκικά όπλα. 

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ένας πύραυλος με καθοδήγηση λέιζερ TRG-230 δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών εναντίον των Αρμενίων.

 Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες από τον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζουν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

 Έτσι, στις αρχές Ιανουαρίου 2021, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο που δείχνει τη χρήση του τουρκικού συστήματος πυραύλων TRG-230. Παραδόθηκε στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν για δοκιμές στη ζώνη των συγκρούσεων.

Το τουρκικό  πυραυλικό σύστημα TRG-230 δημιουργήθηκε από τη ROKETSAN. Είναι ικανό να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 20 έως 70 χιλιομέτρων. Το συγκρότημα πυροβολεί πυραύλους εξοπλισμένους με κεφαλές. Το σύστημα είχε τοποθετηθεί επάνω σε ένα φορτηγό KamaAZ.


Είναι δυνατή η χρήση του μη επανδρωμένου οχήματος "Bayaraktar" με το TRG-230 μαζί, κατά τη διάρκεια του οποίου το UAV μπορεί να «επισημάνει» στόχους για το σύστημα πυραύλων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr