Ρώμη: Συνάντηση Κόντε με Σάρατζ για επιτάχυνση της πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη


Ιανουάριος 8, 2021. 22:09- Ελλάδα

Ρώμη.

 Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μίλησε για μια «εποικοδομητική συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ , στα κεντρικά γραφεία της πρωτεύουσας της Ρώμης, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Κόντε επανέλαβε σε ένα tweet, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφίες της συνάντησης, στην οποία παρακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών  Λουίτζι ντι Μάιο, σχετικά με τη «σημασία της επιτάχυνσης του ρυθμού της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Για το ίδιο θέμα η λιβυκή «Libya 24» σημειώνει:



«Ο Κόντε, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της μη εγκεκριμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, τόνισε τη σημασία της τήρησης της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τη δήλωση του γραφείου Τύπου του Σάρατζ στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook".

»Η δήλωση ανέφερε ότι ο αλ Σάρατζ και ο Κόντε συμφώνησαν να άρουν τα εμπόδια στην επιστροφή των ιταλικών εταιρειών για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στη Λιβύη, υποδεικνύοντας ότι οι συνομιλίες αφορούσαν κοινά προγράμματα που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr