Οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών διαμαρτύρονται για ελέγχους της τροχαίας στην Ελλάδα


Ιανουάριος 9, 2021. 18:30 Ελλάδα.

Οδηγοί βουλγαρικών φορτηγών αυτοκινήτων διαμαρτυρήθηκαν όταν εισήλθαν στη Βουλγαρία, στο συνοριακό χωριό Κούλατα, εναντίον των μέτρων που ακολουθεί η ελληνική αστυνομία.

Οι οδηγοί των φορτηγών συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου στο Κούλατα για να μιλήσουν για αυτό που χαρακτήρισαν ως ‘επιθετική επιβολή από την ελληνική αστυνομία’.

Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία του Covid-19, η διαμαρτυρία δεν ήταν μαζική, όπως σημειώνεται.

Τα προβλήματα των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών ξεκινούν  αμέσως μόλις εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα.

«Εδώ στις Σέρρες, υπάρχουν αστυνομικοί που μας ‘εκβιάζουν’», λέει ο Μαρίν. Τα θύματα έχουν ειδοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών, περιμένοντας την επίλυση του προβλήματος.

 «Μας κρατούν για μία ή δύο ώρες, μας παρενοχλούν, ψάχνουν τους ταχογράφους, για μαγνήτες, υπολογιστές και μας εκβιάζουν για να παραδεχθούμε (ότι τρέχαμε), αν όχι, θα μας πάρουν τα χαρτιά για δύο με τρεις μήνες και πρόστιμο 5.000 ευρώ», λέει ο οδηγός Τζούλιαν Τάχεφ.

Σύμφωνα με τους οδηγούς των φορτηγών, η ελληνική αστυνομία τους σταματά με το πρόσχημα ότι χειρίζονται τους ταχογράφους με μαγνητικές συσκευές για να αλλοιώσουν την πραγματική ταχύτητα του οχήματος.





Bgonair.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr