Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει στη διαφορά μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας


Ιανουάριος 28, 2021. Ελλάδα.

«Ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, όπως σημειώνει η Ζουρνάλ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση από την Αθήνα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων,  αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

«Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν», είπε ο Δένδιας.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η πρωτοβουλία είναι μια πολύ δυνατή λέξη και πρόσθεσε ότι είναι φίλη με όλους και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους.

«Αλλά πρέπει να πω ξανά ότι πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι το μέλλον των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο Euronews.

Zurnal

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr