Η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων κατά του Covid -19 θα ξεκινήσει στην Τουρκία


Ιανουάριος  25, 2021. 19:12. Ελλάδα.


Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε συμφωνία με έναν κορυφαίο Τούρκο κατασκευαστή φαρμακευτικών προϊόντων για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού στην Τουρκία και έχει ξεκινήσει η μεταφορά τεχνολογίας, όπως σημειώνει η RIA Novosti.

«Ο πιθανός όγκος παραγωγής είναι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V ετησίως. Συζητείται επίσης το ζήτημα της πιθανής επέκτασης της παραγωγής στο μέλλον. Το εμβόλιο θα διατίθεται τόσο στην εγχώρια αγορά εντός της Τουρκίας όσο και σε άλλες χώρες», όπως ανέφερε το Ταμείο.

 Οι Τούρκοι εταίροι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το εμβόλιο, το οποίο είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, πρόσθεσε το RDIF.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το Sputnik V βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη και καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινου φορέα αδενοϊού και έχει ήδη λάβει κανονιστικές εγκρίσεις σε Ρωσία, Λευκορωσία , Αργεντινή, ΗΑΕ, Ουγγαρία , Σερβία, Βολιβία, Αλγερία, Παλαιστίνη , Βενεζουέλα, Παραγουάη και Τουρκμενιστάν . Η διαδικασία έγκρισης των εμβολίων στην ΕΕ έχει ξεκινήσει.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr