Λιβύη: Η πρώτη επίσκεψη του εκλεγμένου προέδρου στη Βεγγάζη


«Ο αλ Μάνφι επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ κατά την άφιξή του στη Βεγγάζη»

Φεβρουάριος 11, 2021. 18:27. Ελλάδα.


Σήμερα Πέμπτη, ο νέος επικεφαλής του Συμβουλίου της προεδρίας της Λιβύης, Μουχάμεντ αλ Μάνφι, επισκέφθηκε την πόλη Βεγγάζη στα ανατολικά της χώρας, σε μια πρώτη επίσκεψή του μετά την εκλογή του από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης.

Ο αλ Μάνφι με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο Twitter σημείωσε: «Στο όνομα του Θεού, ξεκινάμε το ταξίδι της εργασίας για χάρη της πατρίδας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της  και της επανένωσης των ανθρώπων σε όλα τα μέρη της Λιβύης».

Πρόσθεσε, «Σήμερα είμαστε φιλοξενούμενοι της πόλης μας, Βεγγάζης. Στόχος μας είναι η ενότητα της χώρας, η πραγματική συμφιλίωση και η συνεργασία με όλους για την ανακούφιση των δεινών του πολίτη».


Ο αλ Μάνφι κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανέλθουν στο επίπεδο των προκλήσεων και των φιλοδοξιών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή τη νέα εκτελεστική αρχή στη Λιβύη, το προεδρικό συμβούλιο, που αποτελείται από έναν πρόεδρο και δύο βουλευτές (από τις τρεις περιοχές της Λιβύης), εκτός από τον πρωθυπουργό ανεξάρτητο από το συμβούλιο.

Ο Μουχάμαντ Γιουνούς αλ Μάνφι εξελέγη πρόεδρος του προεδρικού Συμβουλίου και δύο αναπληρωτές, ο Αμπντουλάχ αλ Λάφι και ο Μούσα αλ Κόνι και ο Αμπντελχαμίντ Νταμπάιμπα ως πρωθυπουργός.

Σύμφωνα, επίσης, με λιβυκά δημοσιεύματα, ο αλ Μάνφι επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ κατά την άφιξή του στη Βεγγάζη.

أزور #بنغازي اليوم للبدء برحلة عمل من أجل وحدة الوطن ولم شمل أهلنا في كل ربوع #ليبيا

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr