Σκόπια: Καταζητείται ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών


Φεβρουάριος 22, 2021. 22:05. Ελλάδα.

Σκόπια.

Έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην διευθυντή της Αντικατασκοπείας, Σάσο Μιγιάλκοφ, , ο οποίος είχε τεθεί υπό κατ 'οίκον περιορισμό χθες.

Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις αυτές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος για υποθέσεις επί των κυβερνήσεων Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν βρίσκεται στην οικία του και είναι πιθανόν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι από την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης με τον πρώην διευθυντής της UBK Σάσο Μιγιάλκοφ.

«Τέτοιες εξελίξεις είναι απαράδεκτες για μια χώρα που αναμένει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που εργάζεται σκληρά για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο κράτος δικαίου», τονίζει ο Πενταρόφσκι προσθέτοντας: 

«Αυτό δυσφημίζει τις προσπάθειες και τις ελπίδες για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της υψηλής διαφθοράς».


Στο μεταξύ, η σύζυγος του Μιγιάλκοφ, Αλεξάνδρα και ο γιος του Ιορδάνης έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για πληροφορίες σχετικά με τη διαφυγή του.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr