Πρόεδρος Αιγύπτου: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Λιβύη σε όλα τα επίπεδα


«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι»

Φεβρουάριος 10, 2021. 19:45. Ελλάδα.


Σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη και βοήθεια στους Λιβύους, σε οικονομικό επίπεδο, σε επίπεδο ασφάλειας και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σε τηλεφώνημα που έκανε με τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρίας της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μάνφι , ο Σίσι εξέφρασε τη φιλοδοξία του για την επιλογή της νέας ηγεσίας της Λιβύης να «σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στην οποία όλα τα θεσμικά όργανα στο κράτος της Λιβύης να λειτουργούν αρμονικά και με ενιαίο τρόπο, προς όφελος πάνω από όλα του εθνικού συμφέροντος».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι αυτό θα οδηγούσε στο «τερματισμό της λιβυκής διαίρεσης, η οποία ήταν ένα από τα εμπόδια κατά το τελευταίο στάδιο, το οποίο υπέστη το κράτος της Λιβύης και ο αδελφικός λαός, καθώς και η υπόλοιπη περιοχή και οι γειτονικές χώρες».

 Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπο του Αιγύπτιου προέδρου, Μπασάμ Ράντι, ανέφερε ότι ο Σίσι συγχαίρει τον Μοχάμεντ αλ Μάνφι για την επιλογή του ως νέου προέδρου του Συμβουλίου  της Προεδρίας της Λιβύης, από μέλη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου ως εκπρόσωποι του λαού της Λιβύης, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο αλ Μάνφι επιβεβαίωσε «την υπερηφάνεια της Λιβύης για τις σταθερές αδελφικές σχέσεις με την Αίγυπτο και την επιθυμία να ενοποιήσει αυτές τις σχέσεις και να ενισχύσει τα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, καθώς και να αυξήσει τον συντονισμό και τη συνεργασία σε διάφορα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Youm7

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr