Αλβανία: Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συγχαίρουν το νικητή των εκλογών στο Κόσοβο


Φεβρουάριος 15, 2021. 20:12. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαιρέτισε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο και το Κίνημα Αυτοδιάθεσης ως νικητή των κοινοβουλευτικών εκλογών της 14ης Φεβρουαρίου στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε δημοσίευση στο Twitter, ο επικεφαλής της Αλβανικής κυβέρνησης θέλει η βούληση του λαού του Κοσσυφοπεδίου να ενσωματωθεί σε ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα.

"Χαιρετισμούς σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο και ιδιαίτερα στους σαφείς νικητές των εκλογών».


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα συνεχάρη τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και έδωσε τα συγχαρητήριά του «στον φίλο Αμπίν Κούρτι και στον γενικό γραμματέα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ταουλάντ Μπάλα», προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί για το καλό του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κοσσυφοπέδιο άνοιξε μια νέα σελίδα στον ευρωπαϊκό του δρόμο και την εδραίωση ενός δημοκρατικού κράτους.

«Το Κοσσυφοπέδιο άνοιξε μια νέα σελίδα στον ευρωπαϊκό του δρόμο και την εδραίωση ενός δημοκρατικού κράτους. Ευχόμαστε τα νέα θεσμικά όργανα, τα οποία θα δημιουργηθούν μέσω της συνεργασίας, να οδηγήσουν με επιτυχία το κράτος του Κοσσυφοπεδίου να ξεπεράσει τις προκλήσεις στο μέλλον», προσθέτει ο Μέτα.

 

Γερμανίδα βουλευτής καλεί τον Αλμπίν Κούρτι να συμβιβαστεί

 

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο, στις οποίες νικητής βγήκε το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης, το φιλελεύθερο μέλος του Bundestag, Ρενάτα Αλτ, αντέδρασε, όπως σημειώνει η κοσοβάρικη Zeri.

Θεωρεί ότι η ασυμβίβαστη στάση του Αλμίν Κούρτι (με τη Σερβία) αποτελεί κίνδυνο για τον πολιτικό μετασχηματισμό στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Ρενάτα Αλτ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και η εισηγήτρια του φιλελεύθερου κόμματος FDP για την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη σχολιάζοντας στην Deutsche Welle, τα αποτελέσματα των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο, τονίζει ότι η νίκη της Αυτοδιάθεσης, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία για μεταμόρφωση στο Κοσσυφοπέδιο. 

«Με την υπόσχεσή του να καταπολεμήσει με βιώσιμο τρόπο τη διαφθορά και την οικονομική κακοδιαχείριση, ο πρώην πρωθυπουργός Albin Kurti έχει αυξήσει τις προσδοκίες του. Η αξιοπιστία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εάν κατορθώσει να τις εκπληρώσει,  παρά την εσωτερική αντιπαλότητα και τις οικονομικές δυσκολίες».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr