Σκόπια: Βουλγαρική αφομοίωση με την ανοχή της κυβέρνησης


Στην ουρά περιμένουν οι «Μακεδόνες» για να κάνουν αιτήσεις για βουλγαρικό διαβατήριο στο Μοναστήρι/Μπίτολα- φωτό από το δημοσίευμα


Φεβρουάριος 13, 2021. 20:52. Ελλάδα.


Σκόπια.

«Οι αιτούντες βουλγαρικά διαβατήρια μπροστά από το προξενείο του Μοναστηριού/ Μπίτολα λένε ότι γνωρίζουν ότι με μια τέτοια πράξη «προδίδουν» το κράτος.

»Ωστόσο,  δεν κρύβουν ότι αισθάνονται επίσης εξαπατημένοι και προδομένοι από το κράτος, επειδή δεν βλέπουν καμία προοπτική εδώ και δεν είναι δυνατό επί χρόνια να ζούνε στις πλάτες των γονιών τους. 

»Αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας δεν συζήτησαν ποτέ ανοιχτά στη Σόφια το ζήτημα της κατάστασης των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας να αποκτήσουν βουλγαρικά διαβατήρια. 

»Με τον τρόπο που η Βουλγαρία βρίσκει βουλγαρικές ρίζες για την έκδοση διαβατηρίων σε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

 »Πρακτικά εκτελεί μια κλασική αφομοίωση των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας μέσω μιας μικρής πόρτας.

» Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια σε αυτό, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, διότι μια μέρα τέτοιες άμεσες πολιτικές θα μας κοστίσουν ακριβά ως χώρα που αγωνίζεται ακόμα να διατηρήσει την ταυτότητά της», σχολιάζει η εφημερίδα  Nova Makedonija.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε (συνεχίζει η εφημερίδα των Σκοπίων) ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μία και μοναδική χώρα στην Ευρώπη που προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ, εγκατέλειψε το συνταγματικό της όνομα.

 Και όταν δέχθηκε αυτό το δάγκωμα με βαριά καρδιά και μεγάλη πίκρα, άλλαξε το συνταγματικό όνομα, έφτασε σε μια πολύ πιο παράλογη κατάσταση από τη Βουλγαρία, καθώς έπρεπε να ξαναγραφεί η ιστορία της χώρας και να παραιτηθεί από τους Σλαβομακεδόνες ακτιβιστές και επαναστάτες της.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η όλη κατάσταση γίνεται ακόμη πιο παράλογη. 

Τη στιγμή που η Βουλγαρία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξευτελίσει τη Βόρεια Μακεδονία επιβάλλοντας ανυπέρβλητες προϋποθέσεις για να αποτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ και τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας να παλεύουν να διατηρήσουν την ταυτότητα και την κυριαρχία, ορισμένοι συμπολίτες μας δηλώνουν εύκολα τους εαυτούς τους ως Βούλγαρους και δηλώνουν ότι έχουν βουλγαρικά συναισθήματα και βουλγαρικές ρίζες.


Ταυτόχρονα, λένε ότι γνωρίζουν ότι με μια τέτοια πράξη «προδίδουν» το κράτος, αλλά δεν κρύβουν ότι αισθάνονται επίσης εξαπατημένοι και προδομένοι από το κράτος, επειδή δεν βλέπουν προοπτικές εδώ και δεν μπορούν ζουν στην πλάτη των γονιών τους για χρόνια…

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr