Ερντογάν: Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη βόρεια Συρία και το Ιράκ


Φεβρουάριος 18, 2021. 20:09. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να διατηρήσει την παρουσία της σε περιοχές όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους τρομοκράτες μακριά από τα σύνορά της, για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι ως αποτέλεσμα της τετραήμερης στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην επαρχία Γκάρα του βόρειου Ιράκ, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής τώρα προστατεύονται, όπως γράφει η Hurriyet.

«Δεν σκοπεύουμε να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από περιοχές που έχουμε κάνει ασφαλείς για να αποφύγουμε τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέλευση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τραπεζούντα στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις περιοχές, αλλά είπε συγκεκριμένα για το βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία έχει δημιουργήσει ασφαλείς ζώνες μέσω διαδοχικών διασυνοριακών επιχειρήσεων εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το παρακλάδι του , τις Λαϊκές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (YPG).

«Η Γκάρα ήταν μια προβληματική περιοχή. Και αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει λυθεί », είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι τα στρατεύματα θα συνεχίσουν να ελέγχουν την περιοχή την επόμενη περίοδο.

Υποσχέθηκε επίσης ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, προσθέτοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε περιοχές από τις οποίες εξακολουθούν να προέρχονται τρομοκρατικές απειλές κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το περιστατικό στην Γκάρα αποκάλυψε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο όσων υποστηρίζουν το ΡΚΚ.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πόνος των μαρτύρων μας ενισχύει μόνο την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θα τους καταστρέψουμε όπου και αν κρυφτούν», πρόσθεσε.

Επίσης, επέκρινε τη Δύση ξανά για τη σιωπή της για τη δολοφονία 13 Τούρκων πολιτών.

«Εκτός από τις βραχνές φωνές, δεν είδαμε κανέναν να στέκεται δίπλα μας. Γιατί Δύση, γιατί σιωπάς;» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Moskovskiy komsomolets»


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr