Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σκόπια: Η κυβέρνηση απέσυρε το νόμο για αλλαγή του ονόματος της «Μακεδονικής» Ακαδημίας


Φεβρουάριος 25, 2021. 21:24. Ελλάδα.

Σκόπια.

 Ενώ τα περισσότερα θεσμικά όργανα, σχεδόν αμέσως μετά τις συστάσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του ονόματος των θεσμικών οργάνων (σύμφωνα με τις διατάξεις της Συμφωνίας  των Πρεσπών), εγκατέλειψαν αμέσως και εύκολα τα ονόματα των οργάνων που είχαν,

περισσότερα από 70 χρόνια, έσπευσαν ακόμη και να τοποθετήσουν πινακίδες με τα νέα ονόματα, το υψηλότερο όργανο της χώρας – η «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών», γνωστή ως «MANU»,  υπερασπίζεται με όλα τα μέσα και τα διαθέσιμα επιχειρήματα το όνομα του θεσμικού οργάνου ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της MANU,  Λιούπτσο Κοσάρεφ είναι κατηγορηματικός:

«Ζητώ το 2021 να είναι ένα έτος στο οποίο θα  πρέπει να συμφωνήσουμε σε όλα και αυτός είναι ένας όρος για την ένταξη στην ΕΕ, ότι το όνομα, η γλώσσα, ο πολιτισμός, η ταυτότητα, η ιστορία της «Μακεδονίας» έχουν αιώνες παράδοση στα σύνορα της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας και πέρα ​​από αυτήν», λέει.

Εξήγησε ότι η Πρωτοβουλία της Προεδρίας της «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών» έγινε μετά τις συνόδους στις 29 Ιανουαρίου και 25 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η Προεδρία αποφάσισε να παραδώσει την Πρωτοβουλία στη Συνέλευση της Δημοκρατίας.

Χθες, η κυβέρνηση ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ότι αποσύρει το σχέδιο νόμου για την ονομασία του νόμου για την MANU, πράγμα που σημαίνει ότι η Πρωτοβουλία της Προεδρίας της Ακαδημίας έχει γίνει αποδεκτή προς το παρόν, δηλαδή η έγκριση του νόμου έχει αναβληθεί, η οποία περαιτέρω ενθαρρύνει το ρόλο της MANU στην κοινωνική ζωή και την ελπίδα να γίνει ακουστή. 

Βέτσερ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr