Ο διοικητής της αποστολής «Ειρήνη» κάλεσε για εκπαίδευση την ακτοφυλακή της Λιβύης

 



Φεβρουάριος 25, 2021. 21:53. Ελλάδα.


Ο διοικητής της  ναυτικής επιχείρησης «Ειρήνη», Φάμπιο Αγκοστίνι, προέτρεψε να εκπαιδεύσει την ακτοφυλακή της Λιβύης, καθώς «πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητοι για την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στα χωρικά τους ύδατα», όπως σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.

«Αυτό το βήμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, καθώς και να διαλύσουμε τα δίκτυα που εμπορεύονται ανθρώπους», δήλωσε ο Αγκοστίνι στο Euronews.

Πρόσθεσε, «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, λόγω πολιτικής στασιμότητας στη Λιβύη, η αποστολή μας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη στο εγγύς μέλλον θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε αποτελέσματα ακόμη και σε αυτόν τον τομέα».

Από την άλλη πλευρά, ο Αγκοστίνι είπε ότι τα μέλη της ομάδας της ναυτικής επιχείρησης παρακολουθούν τι συμβαίνει στη θάλασσα, στον αέρα και στο έδαφος, και είναι έτοιμα να παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη «που μπορεί να προσφέρει η διεθνής κοινότητα, τα εμπόλεμα μέρη και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ερευνήσει έξι πλοία και στη διαδικασία παρακολούθησης  βρίσκονται περίπου 2000 πλοία και 150 πτήσεις.

«Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε στείλει 20 εκθέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την παρουσία δυνητικών παράνομων δραστηριοτήτων στη Λιβύη.

Ο διοικητής της Επιχείρησης Ειρήνη εξήγησε ότι η Λιβύη βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο σήμερα, καθώς αναμένεται να σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Libya al Ahrar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr