Σερβία: «Η προσφυγική κρίση έχει σκοτώσει την ευρωπαϊκή ιδέα της αλληλεγγύης»


Φεβρουάριος 26, 2021. 08:38. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν προέβη σε σοβαρές δηλώσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι «οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στη Σερβία από τη Βουλγαρία».

«Η προσφυγική κρίση έχει σκοτώσει την ευρωπαϊκή ιδέα της αλληλεγγύης. Σήμερα η ΕΕ δεν έχει σαφή θέση σχετικά με το τι θέλει να κάνει με αυτούς τους ανθρώπους. Στη Σερβία ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών εισέρχεται από τη Βουλγαρία. Στη Βόρεια Μακεδονία εισέρχονται από την Ελλάδα «εν ολίγοις - από την ΕΕ μέσω εμάς ξανά στην ΕΕ», δήλωσε ο Βουλίν στο σερβικό κοινοβούλιο.

«Η Σερβία δεν προκάλεσε την προσφυγική κρίση, και αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και άλλες χώρες στις οποίες η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην οικοδόμηση της δημοκρατίας αποφασίζοντας ότι θα  ζήσουν εκεί οι άνθρωποι», είπε.

 

Συνέχισε: «η Σερβία δεν μπορεί να στείλει το στρατό της στα σύνορα, επειδή αυτοί είναι οι ευρωπαϊκοί κανόνες, αφού η Σερβία ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία».

 


«Όσον αφορά τον κορωνοϊό, η Αυστρία έστειλε στρατεύματα στα σύνορα με την Ιταλία. Άλλες χώρες έχουν στείλει στρατεύματα στα σύνορά τους, αλλά αυτός είναι ο ιερός ευρωπαϊκός εγωισμός. Δεν είμαστε μέλος της ΕΕ. Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε εγωιστές. Έχουμε καθήκον να είμαστε γενναιόδωροι και σπουδαίοι, αλλά όχι εκείνοι που είναι μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο Βουλίν σε απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Άρπαντ Φράμοντ της Ένωσης Ούγγρων στη Βοϊβοντίνα.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών επαίνεσε την «πολιτική της Ουγγαρίας να προστατεύει τον πολιτισμό και την επικράτειά της».

 Ο Βουλίν επανέλαβε ότι «η Σερβία δεν θα γίνει χώρος στάθμευσης για μετανάστες, λόγω του ότι άλλο είναι οι μετανάστες και  άλλο οι πρόσφυγες».

 «Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει τη μεγαλύτερη αξία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και της προσφυγικής κρίσης. Ο Βούτσιτς είναι ο μόνος ελεύθερος ηγέτης στα Βαλκάνια. Είναι ο μόνος που μπορεί να πει την αλήθεια τόσο στην ΕΕ όσο και στον λαό του. Ο Βούτσιτς είναι ένας σπουδαίος πολιτικός. Χωρίς αυτόν, θα υπάρξει οικονομική πρόοδος στη Σερβία», ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βουλίν σύμφωνα με το BGNES.

Mediapool, FrogNews,

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr